Det er tid til sommerbryllupper, og der er masser af måder det kan blive afholdt på. Nogen vil have et stort bryllup, mens andre vil have et mere intimt bryllup. Vi kigger i dag nærmere på hvilke tanker du kan gøre dig, hvis du planlægger at holde din bryllupsfest i dit eget hjem.

 

Hvor mange er der plads til?

Det første du kan vurdere er, hvor mange der vil være plads til. Skal nogen venner eller bekendte skæres fra, eller passer det helt fint til det i har tænkt jer?

Det kan uden tvivl være en vanskelig proces, og det er aldrig nemt at vælge gæster fra. Derfor kan du også vurdere om det skal blive en havefest, der måske kan tillade lidt flere gæster, og dermed gøre listen af gæster der er valgt fra mindre.

Der er selvfølgelig ikke noget rigtigt svar på hvor mange gæster der er det ’rigtige’ antal. Det kommer helt an på hvem man er, og hvordan man vil have det. Derfor er det vigtigt at I vælger den løsning der passer jer, og dermed får det bryllup i ønsker jer.

Lej stole og bænke til bryllup, når du skal holde dit bryllup i hjemmet. Det kan være en fordel at følge det råd, for at gøre det nemmest muligt for jer selv. Det er en måde at give det udtryk i ønsker, uden at hænge på møblerne efterfølgende.

Det vil også gøre det nemmere i forbindelse med indretningen, så man kan få lige den størrelse bænke, og lige det antal stole der passer til bordplanen.

 

Fokus på indretning

Når I har fundet ud af hvor mange gæster der skal være til jeres bryllup, vil det være passende at kigge på indretningen. Der findes flere hjemmesider der kan give dig inspiration til indretningen, så I kan få skabt det udtryk i ønsker jer til det perfekte bryllup.

En måde at få styr på indretningen, kan være ved at kigge på placering af borde og stole, borddekorationer, placering af blomster, og eventuelle andre dekorationer.

 

Fordele ved et bryllup i hjemmet

Når vi kigger på fordelene ved at afholde bryllup i hjemmet, er det første vi tænker på prisen. At leje lokaler kan hurtigt blive en dyr omkostning, som man slipper helt for ved at afholde festen i hjemmet.

Udover leje af lokaler er der mange steder hvor man også skal købe mad og drikke, som en pakkeløsning. Her vil I enten kunne lave maden selv, eller bestille fra et cateringfirma, til overkommelige priser. En billig løsning for drikkevarer kan være at tage en tur ned til grænsen, og købe det vin, øl og vand man nu skal bruge.

Det vil gøre at mad og drikke bliver billigere, og man vil være sikker på at det der bliver serveret, er noget man selv har sørget for.

Til sidst vil en fordel være den frihed der er forbundet med at holde et bryllup i hjemmet. Der vil ikke være et tidspunkt man skal lukke festen, så man vil undgå at blive smidt ud, når alle har det sjovt. Derudover vil man også undgå ekstraregninger hvis nogen får ødelagt noget.